Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. august 2019 | Ľudovít
| 17°C

Raňajky a rýchle jedlá

Studený predkrm

4 vajcia uvarené natvrdo, 4 sladkokyslé uhorky, 3 – 4 sterilizované kapie, ¼ kg šunky alebo šunkovej salámy, 2 ČL vegety, 2 PL želatíny, 3 dl tatárskej omáčky, ½ kocky bujónu, 2,5 dl vody

01.12.2016 | 12:37

Vajcia, uhorky, kapiu a šunku nakrájame na drobné kocky, vložíme do misy, pridáme vegetu, tatársku omáčku a premiešame. V ½ l vody necháme nabobtnať želatínu. Ostávajúce 2 dl vody dáme variť, pridáme želatínu, ešte na slabom ohni krátko prevaríme. Rozpustenú želatínu nalejeme k ostatným surovinám, premiešame a nalejeme do formy (srnčí chrbát a pod.), ktorú sme vyložili potravinovou fóliou a necháme stuhnúť. Podávame ako predjedlo.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
August 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Nedeľa    25. August 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod