Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 3°C

Raňajky a rýchle jedlá

Studený predkrm

4 vajcia uvarené natvrdo, 4 sladkokyslé uhorky, 3 – 4 sterilizované kapie, ¼ kg šunky alebo šunkovej salámy, 2 ČL vegety, 2 PL želatíny, 3 dl tatárskej omáčky, ½ kocky bujónu, 2,5 dl vody

01.12.2016 | 12:37

Vajcia, uhorky, kapiu a šunku nakrájame na drobné kocky, vložíme do misy, pridáme vegetu, tatársku omáčku a premiešame. V ½ l vody necháme nabobtnať želatínu. Ostávajúce 2 dl vody dáme variť, pridáme želatínu, ešte na slabom ohni krátko prevaríme. Rozpustenú želatínu nalejeme k ostatným surovinám, premiešame a nalejeme do formy (srnčí chrbát a pod.), ktorú sme vyložili potravinovou fóliou a necháme stuhnúť. Podávame ako predjedlo.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod