Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Dezerty a sladké jedlá

Trojuholníčky z tvarohového cesta

150 g tvarohu, 150 g rastlinného tuku, 150 g hrubej múky, 1 žĺtok, soľ, 150 g lekváru, vanilkový cukor

28.07.2017 | 13:11

Do pretlačeného tvarohu pridáme rastlinný tuk, múku, žĺtok, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 15 min. stáť. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a pokrájame na štvorčeky. Na každý dáme kúsok lekváru, preložíme a stlačíme. Poukladáme na plech a dáme piecť. Hotové posypeme vanilkovým cukrom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod