Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

22. február 2019 | Etela

Dezerty a sladké jedlá

Tvarohový trhanec

200 g pretlačeného tvarohu, 30 g masla, 2 PL mlieka, 40 g hrubej múky, 2 vajcia, 40 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, citrónová kôra, na hrot noža soli

26.10.2016 | 13:14

Maslo dobre vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a za stáleho miešania prelisovaný tvaroh, múku, mlieko a z bielkov ušľahaný sneh. Cesto zľahka premiešame a rozotrieme na vymastený a rozpálený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Hotový roztrháme vidličkou a posypeme práškovým cukrom. Podávame poliate ovocnou šťavou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
5 °C
5 °C
-7 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod