Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 2°C

Dezerty a sladké jedlá

Tvarohový trhanec

200 g pretlačeného tvarohu, 30 g masla, 2 PL mlieka, 40 g hrubej múky, 2 vajcia, 40 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, citrónová kôra, na hrot noža soli

26.10.2016 | 13:14

Maslo dobre vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a za stáleho miešania prelisovaný tvaroh, múku, mlieko a z bielkov ušľahaný sneh. Cesto zľahka premiešame a rozotrieme na vymastený a rozpálený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Hotový roztrháme vidličkou a posypeme práškovým cukrom. Podávame poliate ovocnou šťavou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod