Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. september 2018 | Vladislav

Polievky

Vianočná kapustnica II

400 g kyslej kapusty, 500 g údených rebierok (alebo koleno), 250 g domácej klobásy, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 20 g sušených húb, 3 strúčiky cesnaku, vegeta, mleté čierne korenie, červená mletá paprika, 1 kyslá smotana

16.12.2016 | 10:47

Rebierka alebo koleno dáme variť. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca. Do vývaru dáme variť kapustu a huby. Okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a varíme. Mäso oberieme, pokrájame a dáme do kapustnice. Pokrájame slaninu, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme. Pridáme klobásu pokrájanú na malé kúsky a červenú mletú papriku. Premiešame a pridáme do kapustnice. Ochutíme vegetou a na miernom ohni povaríme. Hotovú na tanieri môžeme ozdobiť kyslou smotanou. Podávame s haluškami.

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
6 °C
5 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod