Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Polievky

Vianočná kapustnica

3 kg kapusty, 4 ks silno paprikovej klobásky, 60 g sušených hríbov, 3 ks bobkového listu, 10 – 15 ks sušených sliviek, 1 cibuľu, 1 PL soli, korenie, 1 PL rasce, 6 strúčikov cesnaku, troška majoránky, 2 PL papriky, 4 PL hladkej múky, masť

15.12.2016 | 14:25

Na roztopenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Do misky s vodou namočíme približne na 20 minút sušené hríby. K hotovej cibuli pridáme nakrájanú kapustu, z ktorej vytlačíme vodu do hrnčeka na neskôr. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, cesnak, majoránku, namočené sušené hríby a zalejeme vodou. Privedieme do varu a približne po polhodine varenia pridáme na kolieska nakrájané klobásky. Z múky a papriky si pripravíme zápražku a asi po trištvrte hodine varenia ju pridáme do kapustnice spolu so sušenými slivkami, aby sa nerozvarili. Keď ja kapusta mäkká, dolejeme podľa chuti vodu z kapusty a ešte chvíľku povaríme. Kapustnicu môžeme na tanieri ešte dochutiť smotanou.

Foto: Ilustračná

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod