Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Polievky

Vianočná krémová polievka

150 g pečiarok, 1 rybia hlava, 150 g masla, múka, mlieko, žemľa, žĺtok, cibuľa, zeler, petržlen, karí a nové korenie, celé čierne korenie, soľ, muškátový kvet

20.12.2016 | 13:03

Rybiu hlavu, ikry a mlieč uvaríme v slanej vode. Na časti tuku opražíme pokrájanú zeleninu.  Pripravíme svetlú zápražku a zalejeme precedeným vývarom z hlavy. Pridáme uvarenú zeleninu, pečiarky, ktoré sme predtým podusili na tuku, korenie, mäso odobrané z hlavy a ikry. Povaríme a do hotovej polievky prilejeme žĺtok rozšľahaný v mlieku. Dochutíme soľou. Na masti opražíme žemľu pokrájanú na kocky a ešte teplú ju spolu s petržlenovou vňaťou pridáme do tanierov s polievkou.

 

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod