Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. november 2018 | Félix

Polievky

Vianočná krémová polievka

150 g pečiarok, 1 rybia hlava, 150 g masla, múka, mlieko, žemľa, žĺtok, cibuľa, zeler, petržlen, karí a nové korenie, celé čierne korenie, soľ, muškátový kvet

20.12.2016 | 13:03

Rybiu hlavu, ikry a mlieč uvaríme v slanej vode. Na časti tuku opražíme pokrájanú zeleninu.  Pripravíme svetlú zápražku a zalejeme precedeným vývarom z hlavy. Pridáme uvarenú zeleninu, pečiarky, ktoré sme predtým podusili na tuku, korenie, mäso odobrané z hlavy a ikry. Povaríme a do hotovej polievky prilejeme žĺtok rozšľahaný v mlieku. Dochutíme soľou. Na masti opražíme žemľu pokrájanú na kocky a ešte teplú ju spolu s petržlenovou vňaťou pridáme do tanierov s polievkou.

 

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
3 °C
1 °C
1 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod