Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2019 | Ľuboslav, Ľuboslava
| 4°C

Polievky

Vianočná krémová polievka

150 g pečiarok, 1 rybia hlava, 150 g masla, múka, mlieko, žemľa, žĺtok, cibuľa, zeler, petržlen, karí a nové korenie, celé čierne korenie, soľ, muškátový kvet

20.12.2016 | 13:03

Rybiu hlavu, ikry a mlieč uvaríme v slanej vode. Na časti tuku opražíme pokrájanú zeleninu.  Pripravíme svetlú zápražku a zalejeme precedeným vývarom z hlavy. Pridáme uvarenú zeleninu, pečiarky, ktoré sme predtým podusili na tuku, korenie, mäso odobrané z hlavy a ikry. Povaríme a do hotovej polievky prilejeme žĺtok rozšľahaný v mlieku. Dochutíme soľou. Na masti opražíme žemľu pokrájanú na kocky a ešte teplú ju spolu s petržlenovou vňaťou pridáme do tanierov s polievkou.

 

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Piatok    20. September 2019
20.9.2019 17:00 | Držme spolu (vernisáž výstavy fotografií s tematikou diagnózy „vigílna kóma“)
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod