Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Dezerty a sladké jedlá

Žakarovský koláč

45 dag polohrubej múky, 30 dag masla alebo Hery, 2 PL práškového cukru, 2 dag droždia, 3 PL mlieka, 1 celé vajce a 1 žĺtok, plnka: slivkový lekvár, 200 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

13.09.2017 | 15:51

2 PL práškového cukru a 2 dag droždia pomrvíme a dáme na 30 min. odstáť. Pridáme múku, maslo alebo Heru, 3 PL mlieka, vajcia. Zmiešame a necháme 30 min. odstáť v chladničke. Cesto potom rozdelíme na dva diely, vyvaľkáme, jeden diel dáme na plech, potrieme lekvárom, na lekvár posypeme orechy (pomleté), zmiešané s cukrom a vanilkovým cukrom. Prikryjeme druhým plátom a dáme piecť pri teplote 200 °C. Pocukrujeme.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod