Žilinský Večerník

1. máj 2024 | Sviatok práce
| 8°C

Jedlá z mäsa

Zapekané plnené papriky

30 dag mastnej bravčoviny, 30 dag hovädziny, 1 malá cibuľa, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, majorán, 10 dag ryže, 5 – 6 väčších paprík, tuk na vymastenie plechu

13.10.2016 | 10:09

Mäso, cibuľu, cesnak zomelieme, pridáme vajce, soľ, majorán a napolo uvarenú vychladnutú ryžu. Dobre premiešame. Papriky očistíme, jemne ich zvnútra osolíme a naplníme plnkou. Pekáč polejeme olejom alebo masťou, poukladáme papriky a zapekáme asi ¾ hodiny. Podávame s varenými zemiakmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod