Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2019 | Eugénia
| 8°C

Bezmäsité jedlá

Závin so syrom

8 vajec, 30 g polohrubej múky, 50 g postrúhaného tvrdého syra, 4 PL mlieka, 150 g šunkovej salámy, 150 g Veta, 100 g plesnivého syra, soľ, mleté korenie, Cera na vymazanie plechu

03.11.2017 | 15:28

Vajcia vyšľaháme, osolíme, okoreníme a postupne vmiešame postrúhaný syr, múku a mlieko. Cerou vymažeme plech, cestíčko naň vylejeme. Pečieme pri miernej teplote 7 – 8 minút. Medzitým si vymiešame Veto spolu s plesnivým syrom ako nátierku. Vychladnuté cesto vyklopíme a potrieme nátierkou. Na to dáme kolieska šunkovej rolády, cesto zvinieme do valca, zabalíme do alobalu, a dáme do chladničky. Pred podávaním závin pokrájame na kolieska a obložíme lístkami hlávkového šalátu, ktoré sme pokvapkali troškou citrónovej šťavy.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Streda    18. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod