Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -2°C

Bezmäsité jedlá

Závin so syrom

8 vajec, 30 g polohrubej múky, 50 g postrúhaného tvrdého syra, 4 PL mlieka, 150 g šunkovej salámy, 150 g Veta, 100 g plesnivého syra, soľ, mleté korenie, Cera na vymazanie plechu

03.11.2017 | 15:28

Vajcia vyšľaháme, osolíme, okoreníme a postupne vmiešame postrúhaný syr, múku a mlieko. Cerou vymažeme plech, cestíčko naň vylejeme. Pečieme pri miernej teplote 7 – 8 minút. Medzitým si vymiešame Veto spolu s plesnivým syrom ako nátierku. Vychladnuté cesto vyklopíme a potrieme nátierkou. Na to dáme kolieska šunkovej rolády, cesto zvinieme do valca, zabalíme do alobalu, a dáme do chladničky. Pred podávaním závin pokrájame na kolieska a obložíme lístkami hlávkového šalátu, ktoré sme pokvapkali troškou citrónovej šťavy.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod