Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. september 2018 | Vladislav

Dezerty a sladké jedlá

Zemiaková bábovka

250 g uvarených a postrúhaných zemiakov, 250 g hrubej múky, 150 g práškového cukru, 100 g masla, 2 žĺtky, šťava z polovice citróna, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor

21.09.2017 | 14:58

Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami dobre vymiešame, pridáme šťavu z citróna, postrúhané zemiaky a miešame 15 min. Do múky pridáme prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov, jemne premiešame a pridáme do žĺtkového základu. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 45 min. Po upečení pocukríme.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
6 °C
5 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod