Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| 3°C

Dezerty a sladké jedlá

Zemiaková bábovka

250 g uvarených a postrúhaných zemiakov, 250 g hrubej múky, 150 g práškového cukru, 100 g masla, 2 žĺtky, šťava z polovice citróna, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor

21.09.2017 | 14:58

Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami dobre vymiešame, pridáme šťavu z citróna, postrúhané zemiaky a miešame 15 min. Do múky pridáme prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov, jemne premiešame a pridáme do žĺtkového základu. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 45 min. Po upečení pocukríme.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod