Žilinský Večerník

31. máj 2025 | Petronela, Petrana
| 10°C

Recepty

Zemiakové koláčiky

300 g zemiakov, 250 g masla, 250 g hladkej múky, soľ, 1 prášok do pečiva, 1 vajce, rasca

02.11.2016 | 14:53

Zemiaky uvaríme v šupe, olúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme maslo, múku, soľ, prášok do pečiva a vymiesime cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a formičkou vykrajujeme koláčiky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a dáme piecť na vymastený plech.

fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:zahranicna.tlac@slposta.sk. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod