Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2019 | Eugénia
| 6°C

Bezmäsité jedlá

Zemiakové rezne s hubami

600 g zemiakov, 100 g žemle, 1 vajce, soľ, 150 g krupicovej múky, 30 g masti, 20 g cibule, 200 g čerstvých húb, rasca, mleté čierne korenie, masť na opekanie

21.10.2016 | 11:33

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, nadrobno pokrájané huby, soľ a rascu. Dusíme prikryté, občas premiešame. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame alebo prelisujeme. Pridáme odparené, udusené huby, soľ, korenie, vajce, múku a zamiesime cesto. Zľahka doň primiesime na kocky pokrájané žemle. Cesto rozdelíme na desať rovnakých kúskov, z ktorých na posypanej doske formujeme rezne a opekáme na horúcej masti po oboch stranách. Podávame so šalátom alebo zeleninou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Streda    18. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod