Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. november 2018 | Eugen

Bezmäsité jedlá

Zemiakové rezne s hubami

600 g zemiakov, 100 g žemle, 1 vajce, soľ, 150 g krupicovej múky, 30 g masti, 20 g cibule, 200 g čerstvých húb, rasca, mleté čierne korenie, masť na opekanie

21.10.2016 | 11:33

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, nadrobno pokrájané huby, soľ a rascu. Dusíme prikryté, občas premiešame. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame alebo prelisujeme. Pridáme odparené, udusené huby, soľ, korenie, vajce, múku a zamiesime cesto. Zľahka doň primiesime na kocky pokrájané žemle. Cesto rozdelíme na desať rovnakých kúskov, z ktorých na posypanej doske formujeme rezne a opekáme na horúcej masti po oboch stranách. Podávame so šalátom alebo zeleninou.

 

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
-1 °C
-0 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod