Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

16. november 2018 | Agnesa

Bezmäsité jedlá

Zemiaky s tvarohom a haluškami

800 g zemiakov, soľ, 250 g hrubej múky, 1 vajce, mlieko, 500 g tvarohu, 80 g masla, 2 dl kyslej smotany, pažítka alebo petržlenová vňať

10.11.2016 | 08:29

Uvarené zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a osolíme. Do múky dáme vajce, mlieko a urobíme redšie haluškové cesto. Do vriacej vody nahádžeme malé halušky. Uvarené pridáme k zemiakom. Pridáme rozpustené maslo a potretý tvaroh, zmiešame, rozdelíme na taniere, polejeme smotanou a posypeme nasekanou pažítkou. Podávame s kyslým mliekom, zakysankou alebo kefírom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
5 °C
-2 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod