Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Bezmäsité jedlá

Zemiaky varené so žĺtkami, cibuľou a cesnakom

1 ¼ kg zemiakov, 10 dag masla, 50 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 žĺtky, ocot, soľ, petržlenová vňať, mleté čierne korenie

26.10.2016 | 10:33

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a ešte teplé nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme. Na panvici osmažíme cibuľu, pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať a zmiešame so zemiakmi. Hlbšiu misu vytrieme cesnakom, vložíme do nej dobre prehriate zemiaky a zalejeme rozšľahanými žĺtkami, do ktorých sme pridali ocot. Podávame horúce s pohárom mlieka, zakysanky alebo cmaru, prípadne s opečenou údeninou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod