Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Jedlá z mäsa

Zubáč s omáčkou zo zeleného korenia, teplý šalát z tekvice, šošovice a špenátu

Na recept potrebujeme: 2 filety zubáča značky Radoma od Ryba Žilina, 150 g hnedej šošovice, 1 menšiu maslovú tekvicu, 150 g čerstvého špenátu, 1 PL zavareného zeleného korenia, 2 PL sušeného tymianu, 3 PL masla, 1 citrón, 1 strúčik cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, korenie, olivový olej.

25.09.2018 | 12:36

Postup prípravy:
Tekvicu si ošúpeme a nakrájame na kocky. Následne posypeme tymianom, osolíme, okoreníme, polejeme pár kvapkami oleja a pečieme v rúre na 180 stupňov približne 15-20 minút. Šošovicu povaríme v osolenej vode. Na prílohu si rozohrejeme panvicu, kde zmiešame všetko dokopy – šošovicu, tekvicu a listy špenátu. Pre chuť pridáme aj pretlačený cesnak.

Zubáča si namarinujeme v oleji, citróne, nasekanej vňati, soli a korení. Rúru si nastavíme na grilovanie z oboch strán a pečieme 10-12 minút na 180 stupňov. Na preliatie ryby si roztopíme  maslo a zelené zavarené korenie s trochou soli. 

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Nájdete ich v predajniach siete COOP Jednota. Viac na www.radoma.eu.   

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod