Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 4°C

Šport

Volejbalisti nedokázali poraziť Starú Ľubovňu

Po prehre so Starou Ľubovňou naberá extraligová baráž pre žilinských volejbalistov jasnejšie kontúry. Do konca nadstavby je ešte ďaleko, avšak rozuzlenie môže priniesť nasledujúci duel na palubovke Trenčína, ktorý ma pred poslednou Žilinou trojbodový náskok.

11.02.2013 | 14:52

VO AC UNIZA ŽILINA – Stará Ľubovňa 1:3(-23, 23, -17, -19).
Zostava Žiliny: Greč, Husár, Chudík, Kubačák, Minárik, Prieložný, Stuchlý, Toman, Valovský, libero: Kysela, Kujan.
Žilina potrebovala tento duel jednoznačne vyhrať a nezačala zle, lenže prvý set vyhrali hostia. Zlepšenou hrou a razantnejšími útokmi s vysokou variabilitou druhý set ukoristili domáci. Zápas sa zlomil v treťom sete, keď Žiline chýbal pokoj pri zakončení a v rozhodujúcich momentoch pôsobili nekompaktne. Prichádzali chyby na príjme či v obrane, útoky začali naberať stereotypný charakter. Potešiteľným javom bola enormná bojovnosť a túžba po víťazstve, žiaľ, našim volejbalistom to nevyšlo pred skvelou divákmi povzbudzujúcimi mužstvo počas celého stretnutia.
Peter Minárik, hrajúci tréner: „Súper sa dal poraziť, my sme sa porazili vlastnými chybami. Hosťom prakticky stačilo kvalitne servovať, potom sme kopili chyby. Vo štvrtom sete sme pokazili ľahký príjem, nevyšli nám tri útoky a hostia si vedenie ustrážili. Potrebujeme, aby Stará Ľubovňa porazila Trenčín a my musíme bodovať v nasledujúcom stretnutí, inak nám Trenčín odskočí na 6 bodov. Po mentálnej stránke sa mužstvo po odchode trénera dalo dokopy, ale herne sa stále trápime. Snažíme sa nedostatky vykompenzovať vnútornou silou mužstva.“

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod