Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Jedlá z mäsa

Hovädzie mäso špikované zeleninou

400 g hovädzieho mäsa, 30 g údenej slaniny, 30 g údeného mäsa, 1 mrkva, 1 kyslá uhorka, soľ, 40 g masti, 60 g koreňovej zeleniny, 60 g cibule, 1 PL strúhanky, 1 dl červeného vína

26.10.2016 | 15:01

Vykostené mäso umyjeme. Údenú slaninu, údené mäso, očistenú mrkvu a kyslú uhorku pokrájame na hrubšie kúsky. Do mäsa urobíme otvory a striedavo do nich pozastrkujeme slaninu, mäso, mrkvu a uhorky. Do masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, trocha ju opražíme, osolíme a vložíme mäso. Najprv ho zo všetkých strán opečieme a potom za občasného polievania horúcou vodou udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, do šťavy zamiešame strúhanku, pretrieme ju cez sito, zalejeme vínom a krátko povaríme. Mäso pokrájame na plátky a vložíme do hotovej omáčky. Podávame s ryžou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
12 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod