Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| 3°C
Treska v pivnom cestíčku

Jedlá z mäsa | 17.01.2019 14:30

Treska v pivnom cestíčku

Čo potrebujeme: 3 filety tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina, 10 baby zemiakov, 150 g mrazeného hrášku, 1 zrelé avokádo, 150 ml piva, 100 ml smotany na varenie, 5 PL hladkej múky, soľ, čierne mleté korenie, maslo, olej, čerstvé vetvičky rozmarínu, mletú rascu

Pstruh v soľnej kruste s bylinkami

Jedlá z mäsa | 18.12.2018 13:59

Pstruh v soľnej kruste s bylinkami

Čo potrebujeme: 2 ks mrazených pstruhov značky Radoma od Ryba Žilina, 1 kg hrubozrnnej soli, 1 citrón, 3 bielka, bylinky (kôpor, ligurček, rozmarín), čierne korenie, 300 g zemiakov, 1 bal. čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, celú rascu

Konfitovaný zubáč s quinoou

Jedlá z mäsa | 28.11.2018 08:18

Konfitovaný zubáč s quinoou

Čo potrebujeme: 2 filety mrazeného zubáča značky Radoma od Ryba Žilina, 300-400 ml olivového oleja, 200 g quinoi, 300 g mrazeného hrášku, 75 ml smotany na varenie, 50 g masla, 1 citrón, 100 ml zeleninového vývaru, soľ a čierne mleté korenie

Maslová makrela so sépiovými špagetami

Jedlá z mäsa | 05.11.2018 14:46

Maslová makrela so sépiovými špagetami

Čo potrebujeme: 2 mrazené makrely Radoma od Ryba Žilina, 200 g sépiových špagiet, 1 šalotku, 2 strúčiky cesnaku, 3 kápie, 3 baby cukety, 200 g zelenej špargle, maslo, olivový olej, soľ, korenie, tymian, rozmarín a citrón.

Zubáč s omáčkou zo zeleného korenia, teplý šalát z tekvice, šošovice a špenátu

Jedlá z mäsa | 25.09.2018 12:36

Zubáč s omáčkou zo zeleného korenia, teplý šalát z tekvice, šošovice a špenátu

Na recept potrebujeme: 2 filety zubáča značky Radoma od Ryba Žilina, 150 g hnedej šošovice, 1 menšiu maslovú tekvicu, 150 g čerstvého špenátu, 1 PL zavareného zeleného korenia, 2 PL sušeného tymianu, 3 PL masla, 1 citrón, 1 strúčik cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, korenie, olivový olej.

Morský vlk so šalviou

Jedlá z mäsa | 28.08.2018 12:07

Morský vlk so šalviou

Na recept potrebujeme morských vlkov Radoma od Ryba Žilina (1 kg), hrsť čerstvej šalvie, 2 fenikle, 1 cuketu, 1 šalotku, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml smotany na varenie, 100 ml bieleho vína, maslo, soľ, korenie, olivový olej.

Grilovaný losos s citrusovým šalátom

Jedlá z mäsa | 24.07.2018 15:02

Grilovaný losos s citrusovým šalátom

Na 4 porcie potrebujeme: filety z ružového lososa Radoma od Ryba Žilina (4 ks), 1 PL olivového oleja, 4 pomaranče, 2 grepy, hrsť listov z čerstvej mäty, hrsť listov medovky, 2 PL balzamikového octu, hrsť pražených pistácií (môžu byť aj solené), 2 PL lúpaných konopných semiačok, soľ

Grilovaná treska na stredomorský spôsob

Jedlá z mäsa | 24.05.2018 14:43

Grilovaná treska na stredomorský spôsob

filety z tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina, čerstvé šampiňóny, cuketa, cherry paradajky, čerstvá čili paprička, cesnak, citrónová šťava, čerstvá bazalka, sladká mletá paprika, panenský olivový olej, čierne mleté korenie a soľ

Mišov recept na diviaka

Jedlá z mäsa | 18.12.2017 14:21

Mišov recept na diviaka

500 g diviačieho mäsa, 1 červená cibuľa, 1 PL bravčovej masti, 250 ml červeného vína, soľ, čierne korenie celé + mleté nové korenie (asi 5 guľôčok), majoránka, mletá sladká paprika, rasca, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý paradajkový pretlak, 1,5 litra hovädzieho vývaru (bujón), čili podľa chuti

Záhorácke kurča

Jedlá z mäsa | 05.12.2017 13:02

Záhorácke kurča

6 kuracích stehien, 200 g oravskej slaniny, 6 domácich klobás, soľ, 2 veľké cibule, mleté korenie, olej, 2 zelené papriky, 2 paradajky, 100 g tvrdého syra

Mäsový nákyp

Jedlá z mäsa | 01.12.2017 13:42

Mäsový nákyp

3/4 kg bravčového pliecka, 4 ks pečiva, 1/2 l mlieka, 4 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, 1 veľkú cibuľu, 1 ČL vegety, trošku majoránky, korenie, pomletá rasca, pomleté nové korenie, soľ, masť a strúhanka na vymastenie pekáča

Výborný lahôdkový bôčik

Jedlá z mäsa | 13.11.2017 15:12

Výborný lahôdkový bôčik

bôčik, celé korenie, 3 zrnká nového korenia, 3 strúčiky cesnaku,, soľ, 1 PL vegety, nátierka: 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletej papriky, korenia, 1 PL horčice, 2 rozotrené cesnaky

Obložené hovädzie rezne

Jedlá z mäsa | 12.10.2017 14:21

Obložené hovädzie rezne

600 g hovädzieho stehna, mleté čierne korenie, soľ, 20 g žemľových omrviniek, 1 vajce, 4 PL oleja, 15 g masla, 60 g údenej slaniny, 80 g cibule, 2 kyslé uhorky

Vyprážaný bravčový jazyk v cestíčku s bylinkovou omáčkou

Jedlá z mäsa | 28.09.2017 10:56

Vyprážaný bravčový jazyk v cestíčku s bylinkovou omáčkou

3 ks bravčového jazyka, 3 ks nového korenia, 6 ks čierneho korenia, 1 ČL vegety, cestíčko: 1 dl minerálnej vody, 1 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, 2 PL strúhanky a hladká múka, omáčka: 1 biely jogurt, 2 nadrobno nakrájané sterilizované uhorky, 1 cibuľa, posekaná pažítka, petržlenová vňať

Rybie filé

Jedlá z mäsa | 22.09.2017 13:39

Rybie filé

500 g rybieho filé, 4 ks uvarených očistených zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 3 vajcia, rasca, cibuľa, vegeta, korenie, majoránka, petržlenová vňať, soľ, podľa potreby strúhanka, olej

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod