Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Jedlá z mäsa

Kurča na kašmírsky spôsob

kurča (cca 75 dag), tuk, 2 cibule, múka, šťava z citróna, PL koriandru, ČL zázvoru, bylinková zmes (ČL ostrej papriky, ČL soli, ½ ČL zázvoru)

10.10.2016 | 12:38

Očistené kurča natrieme vo vnútri a zvonka bylinkovou zmesou (pred natretím popicháme kožu vidličkou). Kurča ľahko opečieme dočervena, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, trochu vody, PL koriandru a ČL zázvoru a dáme piecť. V prípade potreby pridávame vodu. Na konci pečenia kurča odkryjeme, aby sčervenalo. Šťavu na polievanie pretrieme cez sito, pridáme malé množstvo múky a šťavu z citróna, podľa potreby pridáme soľ. Podávame samostatne s varenou ryžou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod