Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -5°C

Dezerty a sladké jedlá

Plnené rožteky

30 dag polohrubej múky, 2 dag droždia, 12 dag Palmarinu (Hery), 2 dag práškového cukru, 1 žĺtok do cesta, 1 na potretie, 1 dl mlieka, soľ, plnka: 20 dag orechov alebo maku, 20 dag kryštálového cukru, 1 dl vody, citrónová kôra, škorica. Cukor rozvaríme s vodou, pridáme orechy alebo mak, citrónovú kôru a škoricu. Dobre zamiešame.

29.09.2017 | 11:22

Z múky, droždia, Palmarinu, cukru, žĺtka, soli a mlieka vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 1/2 hodiny stáť. Potom ho rozdelíme na 20 kúskov, z ktorých tvarujeme guľky. Rozvaľkáme ich do tvaru elipsy a potrieme plnkou – orechy, mak. Potom ich stočíme, vytvarujeme do rožkov, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme stuhnúť na chladné miesto. Znovu ich sformujeme, aby žĺtok navrchu popraskal. Pečieme v stredne teplej rúre.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod