Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. september 2018 | Vladislav

Jedlá z mäsa

Sliepka na uhorský spôsob

1 sliepka, 3 cibule, ½ kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler,...), 1 PL rajčinového pretlaku, olej, hladká múka, čierne korenie, soľ

12.10.2016 | 11:23

Nakrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme rozporciovanú osolenú sliepku. Opražíme a dusíme. Po chvíli pridáme koreňovú zeleninu v celku. Mäkkú zeleninu vyberieme, necháme vychladnúť a rozmixujeme. Medzitým môžeme sliepku vykostiť. Dáme späť do hrnca s rozhabarkovanou múkou. Pridáme rajčinový pretlak, korenie a povaríme. Pre chuť je dobré pridať 1 dl vína. Môžeme pridať i sójové mäso a za hrsť hrachu. Podávame s chlebom, cestovinou alebo knedľou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
6 °C
6 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod