Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Jedlá z mäsa

Sliepka na uhorský spôsob

1 sliepka, 3 cibule, ½ kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler,...), 1 PL rajčinového pretlaku, olej, hladká múka, čierne korenie, soľ

12.10.2016 | 11:23

Nakrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme rozporciovanú osolenú sliepku. Opražíme a dusíme. Po chvíli pridáme koreňovú zeleninu v celku. Mäkkú zeleninu vyberieme, necháme vychladnúť a rozmixujeme. Medzitým môžeme sliepku vykostiť. Dáme späť do hrnca s rozhabarkovanou múkou. Pridáme rajčinový pretlak, korenie a povaríme. Pre chuť je dobré pridať 1 dl vína. Môžeme pridať i sójové mäso a za hrsť hrachu. Podávame s chlebom, cestovinou alebo knedľou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod