Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 3°C

Jedlá z mäsa

Vianočná kačica

1 kačica, soľ, drvený kmín, mleté korenie, 2 PL kečupu (ostrý), 100 g údenej slaniny, 100 g tvrdého syra, 2 cibule, 1 malý pór, lečo, olej, 1 PL rastlinného tuku, 1 väčšie jablko

19.12.2016 | 12:45

Kačicu umyjeme, rozpracujeme, osolíme, okoreníme. Slaninu a syr pokrájame na plátky. Cibuľu a pór pokrájame na tenké kolieska. Na plech dáme alobal, rozložíme naň porcie kačice, na každý kúsok dáme slaninu a syr, posypeme cibuľou, kmínom a pórom, pokvapkáme kečupom, pridáme trošku oleja a rastlinného tuku. Pachuť z kačice vytiahne jablko aj so šupkou, ktoré rozkrojíme na mesiačiky, vyberieme z neho jadierka a rozložíme okolo kúskov kačice. Obložíme ešte asi 4 až 5 lyžicami leča. Opatrne alobal uzavrieme, aby šťava a prísady nevytiekli. Dáme piecť do rúry na 40 – 45 minút. Keď je už mäso upečené, alobal otvoríme a ešte dopečieme. Takto môžeme piecť aj hus. Ako prílohu podávame ryžu alebo zemiaky.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod