Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 9°C

Jedlá z mäsa

Bravčový jazyk v cestíčku

500 g bravčových jazykov, cestíčko: 120 g hladkej múky, 1 vajce, 1,25 dl mlieka, soľ, 20 g oleja

30.11.2016 | 13:24

500 g jazykov očistíme, uvaríme v osolenej vode. Pred dovarením ich narýchlo ponoríme do studenej vody a olúpeme, vložíme späť do vývaru a varíme, až kým celkom nezmäknú. Potom ich vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame na šikmé kúsky hrubé asi 2,5 cm. Kúsky jazyka pomáčané v cestíčku necháme trocha odkvapkať a v horúcom tuku vypražíme dočervena. Podávame so zemiakmi a dusenou zeleninou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod