Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. september 2018 | Ľuboš, Ľubor

Jedlá z mäsa

Bravčový jazyk v cestíčku

500 g bravčových jazykov, cestíčko: 120 g hladkej múky, 1 vajce, 1,25 dl mlieka, soľ, 20 g oleja

30.11.2016 | 13:24

500 g jazykov očistíme, uvaríme v osolenej vode. Pred dovarením ich narýchlo ponoríme do studenej vody a olúpeme, vložíme späť do vývaru a varíme, až kým celkom nezmäknú. Potom ich vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame na šikmé kúsky hrubé asi 2,5 cm. Kúsky jazyka pomáčané v cestíčku necháme trocha odkvapkať a v horúcom tuku vypražíme dočervena. Podávame so zemiakmi a dusenou zeleninou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA STREDA
15 °C
6 °C
6 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod