Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2018 | Eugénia
Hubová polievka

Polievky | 24.10.2016 13:03

Hubová polievka

15 – 25 dag suchohríbov alebo iných húb, 1 kocka bujónu alebo vegeta, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, petržlenová vňať

PHO – vietnamská polievka

Polievky | 20.10.2016 11:03

PHO – vietnamská polievka

1 celú tyčinku škorice, 3 hviezdičky anízu, 3 zelené kardamóny, 5 klinčekov, 4 strúčiky cesnaku, 2 – 3 cm kúsok čerstvého zázvoru , 1 polievkovú lyžičku sušenej citrónovej trávy (samozrejme, môže byť aj čerstvá), 1 lyžica sezamového oleja (nemusí byť nevyhnutne), 1 cibuľa, čili paprička, vopred namočené huby shitake (ak nemáme, môžeme použiť šampiňóny), široké ryžové rezance , biele tofu (ale nemusí byť vôbec), zeleninu na vývar (nebudem písať konkrétne aká a množstvo, pretože toto je veľmi individuálne. Ja osobne dávam do vývaru 2 mrkvy, ½ póru, kúsok kelu, kúsok zeleru, ale videla som už verzie s kalerábom, jablkami alebo bielou reďkovkou), čerstvú zelerovú vňať, čerstvý koriander, 2 lyžice sójovej omáčky, soľ

Fazuľový vývar s pórom

Polievky | 14.10.2016 11:50

Fazuľový vývar s pórom

pór, hladká múka, zemiaky, soľ, korenie, petržlenová vňať alebo pažítka

Beš-barmak (barania polievka)

Polievky | 14.10.2016 09:24

Beš-barmak (barania polievka)

1 kg baraniny s kosťou (krk, rebrá, časť lopatky), 250 g mrkvy, petržlenová a kôprová vňať, po 10 zrniečok nového a čierneho korenia, 2 bobkové listy, 10 strúčikov cesnaku, 150 g tenkých rezancov, voda

Smaragdová polievka

Polievky | 10.10.2016 12:31

Smaragdová polievka

4 poháre vriacej vody, ¼ kg mrazeného špenátu, rozdrvený kúsok cesnaku, soľ, korenie, ½ pohára smotany, 1 PL múky, 2 – 3 vajíčka natvrdo

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
24 °C
23 °C
23 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod