Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C
Jablková omeleta

Bezmäsité jedlá | 18.11.2016 10:34

Jablková omeleta

250 ml mlieka, 2 vajcia, soľ, 1 ČL cukru, 3 jablká, polohrubá múka

Zelerové placky

Bezmäsité jedlá | 18.11.2016 07:58

Zelerové placky

800 g surových zemiakov, 200 g zeleru, 3 – 4 vajcia, ¼ l mlieka, 100 g hrubej múky, soľ, strúčik cesnaku, tuk na smaženie

Cviklovo-mrkvový burger v domácej žemli

Bezmäsité jedlá | 16.11.2016 10:17

Cviklovo-mrkvový burger v domácej žemli

Na burgre: 1 stredne veľká uvarená cvikla, 2 menšie uvarené mrkvy, polohrubá múka, ovsené vločky, kardamón, koriander, rasca, soľ, mleté biele korenie Na žemle: hladká múka, vlažná voda, kvasnice, semiačka (slnečnicové, ľanové, sezamové), olivy, hrubozrnná soľ, rozmarín

Šampiňónový nákyp

Bezmäsité jedlá | 11.11.2016 10:00

Šampiňónový nákyp

1 karfiol, 250 g ryže, 30 g masla, 40 g cibule, 300 g šampiňónov, 100 g tvrdého syra, 4 vajcia, soľ, korenie

Zemiaky s tvarohom a haluškami

Bezmäsité jedlá | 10.11.2016 08:29

Zemiaky s tvarohom a haluškami

800 g zemiakov, soľ, 250 g hrubej múky, 1 vajce, mlieko, 500 g tvarohu, 80 g masla, 2 dl kyslej smotany, pažítka alebo petržlenová vňať

Zemiakové palacinky

Bezmäsité jedlá | 07.11.2016 11:25

Zemiakové palacinky

½ l mlieka, 1 vajce, 200 g múky, 3 zemiaky uvarené v šupke, štipka soli, kyslá smotana

Zemiakové koláčiky

Bezmäsité jedlá | 02.11.2016 14:53

Zemiakové koláčiky

300 g zemiakov, 250 g masla, 250 g hladkej múky, soľ, 1 prášok do pečiva, 1 vajce, rasca

Bezmäsový džuveč

Bezmäsité jedlá | 31.10.2016 12:52

Bezmäsový džuveč

1 šálka šošovice, 2 šálky surových zemiakov, 2 cibule, 100 ml mlieka, 1 vajce, soľ, tvrdý syr

Bryndzové palacinky

Bezmäsité jedlá | 27.10.2016 10:47

Bryndzové palacinky

½ l mlieka, 250 g hrubej múky, 2 vajcia, soľ Plnka: 250 g bryndze, 1 viazanička mladej cibuľky, soľ, 1 dl kyslej smotany, kôpor Na zapečenie: 1 ½ dl mlieka, 1 vajce, maslo

Zapekané papriky plnené zeleninou

Bezmäsité jedlá | 27.10.2016 08:58

Zapekané papriky plnené zeleninou

800 g zelenej papriky, 300 g zeleniny (fazuľka, mrkva, pór, kaleráb, kapusta, zeler, karfiol a pod.), 3 – 4 PL oleja, 2 PL posekaného kôpru, 1/8 l smotany (jogurt), 200 g paradajok, soľ, cibuľa

Zemiaky varené so žĺtkami, cibuľou a cesnakom

Bezmäsité jedlá | 26.10.2016 10:33

Zemiaky varené so žĺtkami, cibuľou a cesnakom

1 ¼ kg zemiakov, 10 dag masla, 50 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 žĺtky, ocot, soľ, petržlenová vňať, mleté čierne korenie

Špagetová bábovka

Bezmäsité jedlá | 24.10.2016 13:12

Špagetová bábovka

špagety, saláma, šampiňóny, syr, vajce, kečup, korenie

Zemiaky v syrovej omáčke

Bezmäsité jedlá | 24.10.2016 13:09

Zemiaky v syrovej omáčke

1 kg zemiakov, 3 vajcia, 40 g masla, 30 g hladkej múky, ½ l mlieka, 100 g syra, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

Dusený kaleráb s volským okom

Bezmäsité jedlá | 24.10.2016 13:06

Dusený kaleráb s volským okom

4 kaleráby, 4 vajcia, 4 PL oleja, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, 2 dl kyslej smotany alebo biely jogurt, soľ, zväzok kôpru, cukor, ocot

Zemiakové rezne s hubami

Bezmäsité jedlá | 21.10.2016 11:33

Zemiakové rezne s hubami

600 g zemiakov, 100 g žemle, 1 vajce, soľ, 150 g krupicovej múky, 30 g masti, 20 g cibule, 200 g čerstvých húb, rasca, mleté čierne korenie, masť na opekanie

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod