Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

26. september 2018 | Edita
Červená Mary

Nápoje a miešané drinky | 20.10.2016 11:11

Červená Mary

8 cl campari, 750 ml pomarančovej šťavy, 1000 ml citrónovej zmrzliny, niekoľko býľ čerstvej mäty

PHO – vietnamská polievka

Polievky | 20.10.2016 11:03

PHO – vietnamská polievka

1 celú tyčinku škorice, 3 hviezdičky anízu, 3 zelené kardamóny, 5 klinčekov, 4 strúčiky cesnaku, 2 – 3 cm kúsok čerstvého zázvoru , 1 polievkovú lyžičku sušenej citrónovej trávy (samozrejme, môže byť aj čerstvá), 1 lyžica sezamového oleja (nemusí byť nevyhnutne), 1 cibuľa, čili paprička, vopred namočené huby shitake (ak nemáme, môžeme použiť šampiňóny), široké ryžové rezance , biele tofu (ale nemusí byť vôbec), zeleninu na vývar (nebudem písať konkrétne aká a množstvo, pretože toto je veľmi individuálne. Ja osobne dávam do vývaru 2 mrkvy, ½ póru, kúsok kelu, kúsok zeleru, ale videla som už verzie s kalerábom, jablkami alebo bielou reďkovkou), čerstvú zelerovú vňať, čerstvý koriander, 2 lyžice sójovej omáčky, soľ

Rezy z ovsených vločiek

Dezerty a sladké jedlá | 20.10.2016 10:49

Rezy z ovsených vločiek

200 g ovsených vločiek, 100 g masla, 300 g práškového cukru, 6 dl mlieka, 1 ČL mletej škorice, 5 ČL medu, 2 PL kakaa, 350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Krém: 2 dl mlieka, 100 g práškového cukru, 2 PL kakaa, Zlatý klas, maslo Čokoládová poleva: 150 g Cery, 150 g čokolády

Bravčové v marináde

Jedlá z mäsa | 20.10.2016 10:46

Bravčové v marináde

600 g bravčového stehna alebo vykosteného karé, 2 vajcia, 2 PL Solamylu alebo Maizeny, ½ ČL mletého čierneho korenia, ½ ČL soli, 1 PL rumu alebo koňaku

Fazuľové lečo

Bezmäsité jedlá | 19.10.2016 15:27

Fazuľové lečo

1 veľká šálka fazule, olej, 2 cibule, 1 PL hladkej múky, 1 ČL červenej papriky, štipľavá paprika, soľ, korenie, 1 zelená paprika, 2 obyčajné párky, strúčik cesnaku, petržlenová vňať alebo pažítka

Tokáň so smotanou

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 14:54

Tokáň so smotanou

400 g hovädzieho mäsa, 40 g masti, 100 g cibule, majorán, mleté čierne korenie, soľ, 1 dl vína, 40 g údenej slaniny, 1 strúčik cesnaku, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky

Študentská pečať

Dezerty a sladké jedlá | 14.10.2016 14:38

Študentská pečať

25 dag kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 3 vajcia, 1 Cera

Sójové mäso so zeleninou

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 14:10

Sójové mäso so zeleninou

100 g sójového mäsa (kocky), 1 balíček mrazenej zeleniny (hrášok s mrkvou), 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, 1 ČL vegety, na špičku noža červenej papriky, soľ

Pečený guláš

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 13:29

Pečený guláš

1 kg bravčového mäsa, 500 g cibule, červená mletá paprika (podľa chuti), cesnak, 4 – 5 bobúľ celého korenia, trocha mletého korenia

Fazuľový vývar s pórom

Polievky | 14.10.2016 11:50

Fazuľový vývar s pórom

pór, hladká múka, zemiaky, soľ, korenie, petržlenová vňať alebo pažítka

Fazuľový šalát

Šaláty, nátierky, omáčky | 14.10.2016 11:38

Fazuľový šalát

1 šálka fazule, 1 pór, 1 konzerva sladkej kukurice, 2 kyslé uhorky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 PL oleja, šťava z citróna, 1 ČL cukru, mleté korenie, 1 biely jogurt, 10 dag mäkkej salámy, 1 zväzok reďkovky

Stroganov

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 11:27

Stroganov

½ kg hovädzieho stehna, 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, soľ, 1 ČL karí korenia, olej

Staroslovanský podlesník

Bezmäsité jedlá | 14.10.2016 10:54

Staroslovanský podlesník

1200 g zemiakov, 2 dl sladkej smotany (môže byť aj mlieko), 2 vajcia, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mleté korenie, majorán, 40 g hladkej múky, masť alebo olej

Palacinky s údeným mäsom

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 10:36

Palacinky s údeným mäsom

Palacinky: 30 dag hladkej múky, ½ l mlieka, 1 vajce, soľ, olej Plnka: 10 dag údeného mäsa alebo šunky na 3 palacinky a jedno vajce

Beš-barmak (barania polievka)

Polievky | 14.10.2016 09:24

Beš-barmak (barania polievka)

1 kg baraniny s kosťou (krk, rebrá, časť lopatky), 250 g mrkvy, petržlenová a kôprová vňať, po 10 zrniečok nového a čierneho korenia, 2 bobkové listy, 10 strúčikov cesnaku, 150 g tenkých rezancov, voda

|
<
September 2018
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Streda    26. September 2018
26.9.2018 16:00 | Gorily - beseda s Janom Bedřichom
26.9.2018 09:00 | Medzinárodná konferencia DOPRAVA 2018
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PIATOK
4 °C
9 °C
13 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod