Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. november 2018 | Klaudia
Kurča zapečené na smotane

Jedlá z mäsa | 08.12.2016 09:03

Kurča zapečené na smotane

kurča, šunková saláma, tvrdý syr, smotana, hladká múka, vajce, 1 PL horčice

Fašírky na zelenine

Jedlá z mäsa | 07.12.2016 13:47

Fašírky na zelenine

250 g hovädzieho mäsa, 270 g bravčového mäsa, 2 – 3 strúčiky cesnaku, soľ, vegeta, mleté korenie, majorán, 2 rožky, mlieko, 2 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 2 paradajky, syr, olej

Parížsky teľací rezeň

Jedlá z mäsa | 05.12.2016 12:33

Parížsky teľací rezeň

400 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 0,5 dl mlieka, 2 vajcia, 50 g hladkej múky, masť na vyprážanie, 20 g masla, citrón

Plnené zemiaky

Jedlá z mäsa | 02.12.2016 08:50

Plnené zemiaky

8 zemiakov, 1 vajce, 1 žĺtok, 200 g údeného vareného bravčového mäsa, 200 g kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ

Kapucínsky guláš

Jedlá z mäsa | 01.12.2016 15:03

Kapucínsky guláš

400 g hovädzieho mäsa, 120 g masti, 160 g cibule, 200 g ľubovoľných čerstvých húb, paradajkový pretlak, hladká múka, rozotrený cesnak, mletá paprika

Bravčový jazyk v cestíčku

Jedlá z mäsa | 30.11.2016 13:24

Bravčový jazyk v cestíčku

500 g bravčových jazykov, cestíčko: 120 g hladkej múky, 1 vajce, 1,25 dl mlieka, soľ, 20 g oleja

Plnený kaleráb

Jedlá z mäsa | 30.11.2016 10:59

Plnený kaleráb

8 mladých kalerábov, 500 g teľacieho (bravčového) mäsa, 100 g žemlí, 1 vajce, soľ, čierne korenie, posekaná petržlenová vňať, ¼ l šľahačkovej smotany, hladká múka

Sedliacka baba

Jedlá z mäsa | 25.11.2016 09:07

Sedliacka baba

400 g vareného mäsa (bravčové, hovädzie), 400 g masla, 3 rožky, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl mlieka, 2 vajcia, 7 paradajok, mleté čierne korenie, soľ, vegeta, 300 g údenej slaniny, 100 g syra, tuk na vymastenie pekáča

Bravčový závitok plnený párkom

Jedlá z mäsa | 24.11.2016 14:25

Bravčový závitok plnený párkom

4 rezne z bravčového mäsa, 4 plátky syra, 4 plátky šunky, 1 pár párkov, horčica, soľ, mleté korenie, olej

Zabíjačková kapusta pre labužníkov

Jedlá z mäsa | 23.11.2016 15:20

Zabíjačková kapusta pre labužníkov

800 g bravčového mäsa (pliecko, krkovička), 1 kg kyslej kapusty, 200 g cibule, 1 stredne veľký paradajkový pretlak, soľ, čierne mleté korenie, mletá paprika, masť, mäsový vývar

Mäsový bochník so syrom

Jedlá z mäsa | 23.11.2016 09:40

Mäsový bochník so syrom

30 dag bravčového mäsa, 30 dag hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 20 dag tvrdého syra, 3 vajcia, dochucovadlá, cesnak, žemľové omrvinky, alobal

Delikátna výkrmná kačacia pečeň foie gras s vínovým želé, brusnicovou remuládou a domácim chlebom

Jedlá z mäsa | 21.11.2016 13:32

Delikátna výkrmná kačacia pečeň foie gras s vínovým želé, brusnicovou remuládou a domácim chlebom

600 g foie gras očistenej od žíl, 0,1 l smotany, 0,1 l mlieka, 3 celé vajcia, 6 vaječných žĺtok, 8 g soli, 0,15 l bieleho sladkého vína, tlačenková forma – tenká

Mäsové kroketky so zeleninou

Jedlá z mäsa | 21.11.2016 09:43

Mäsové kroketky so zeleninou

400 g bravčového alebo pečeného mäsa, 300 g chudého bôčika, 1 vajce, 200 ml sladkej smotany, 2 rožky, 1 PL kečupu, 1 zelená paprika, 1 malý pohár sterilizovanej fazuľky, 2 cibule, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 100 g mrkvy, citrónová šťava

Plnený bravčový bôčik

Jedlá z mäsa | 18.11.2016 14:16

Plnený bravčový bôčik

750 g prerasteného bôčika, soľ, rasca Plnka: 50 g masla, 2 vajcia, 3 žemle (rožky), 1/8 l mlieka, 3 PL strúhanky, soľ, petržlenová vňať

Poľský bigos

Jedlá z mäsa | 18.11.2016 09:09

Poľský bigos

50 dag kyslej kapusty, 50 dag hlávkovej kapusty, 50 dag bravčového mäsa, 15 dag klobásy, 5 dag údeného bôčika, 5 dag cibule, soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, 5 dag paradajkového pretlaku

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PONDELOK
6 °C
-1 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod